Event Details

KPMG ESG Certifikácia – Vykazovanie o udržateľnosti úroveň I.


Prvý kurz v rámci KPMG ESG certifikácie, kde sa dozviete všetko podstatné o nových požiadavkách vo vykazovaní informácií o udržateľnosti.


Získate prehľad o aktuálnych, ale aj prichádzajúcich legislatívnych normách. Na kurze si ukážeme praktické príklady a názorné ilustrácie. Po absolvovaní kurzu si môžete otestovať vedomosti v online teste, na základe ktorého získate KPMG ESG certifikát - Vykazovanie o udržateľnosti úroveň I.


Na kurze sa budeme venovať všetkým témam, ktoré sú potrebné pre pochopenie nových požiadaviek na vykazovanie informácií o udržateľnosti. Získate prehľad v aktuálnych, ale aj budúcich legislatívnych požiadavkách ohľadom vykazovania o udržateľnosti. Na kurze si ukážeme praktické príklady a názorné ilustrácie.


Obsah školenia:

Smernica o vykazovaní informácií o udržateľnosti (CSRD) – Predstavíme vám koho sa týka, aké sú základné požiadavky a porovnáme si ich s predchádzajúcou legislatívou.


Európske štandardy pre vykazovanie o udržateľnosti (ESRS) – Prejdeme si požiadavky jednotlivých navrhovaných štandardov – základné princípy a všeobecné zverejnenia a zverejnenia podľa jednotlivých nosných tém (environmentálne, sociálne a riadiace kritéria). Taktiež si vysvetlíme, čo znamená princíp dvojitej významnosti a čo to pre vašu spoločnosť bude znamenať.


Taxonómia EU – Rozoberieme si, ako identifikovať oprávnené činnosti vo vašej spoločnosti a ako následne posúdiť, či je ich možné považovať za udržateľné v súlade s požiadavkami taxonómie (technické kritéria preskúmania pre významný príspevok, posúdenie pravidla výrazne nenarušiť zvyšné environmentálne ciele a ako posúdiť požiadavku na dodržiavanie minimálnych sociálnych záruk). Vysvetlíme si, ako pripraviť zverejnenia, upozorníme vás na najčastejšie chyby, s ktorými sme sa stretli, a predstavíme vám príklady dobrej praxe.

Po absolvovaní školenia budete poznať odpovede na tieto otázky:

  • Akých spoločností sa nové požiadavky týkajú a aké existujú výnimky?
  • Aký je vzťah medzi taxonómiou EU a CSRD?
  • Ktoré zverejnenia budú povinné a pri ktorých bude potrebné posúdiť významnosť pre vašu spoločnosť?
  • Ako sa pripraviť na vykazovanie – kde začať a aké sú osvedčené postupy?
  • Aké dáta bude potrebné zbierať?
  • Je možné sa pripraviť dobrovoľným vykazovaním podľa GRI alebo TCFD?



Členovia Britskej obchodnej komory majú zľavu 10 %. Do poznámky uveďte člen Britcham. Školenie bude v slovenskom jazyku.


REGISTRÁCIA TU: https://www.business-institute.sk/skolenia/kpmg-esg-certifikat-vykazovanie-o-udrzatelnosti-uroven-i-3/